Tietoa meistä

Snowhow Oy Ltd

Tarjoamme lumi- ja jäärakentamisen suunnittelu- ja rakennuspalveluita. Tuotamme yksilöllisiä ja tilaajan tarpeisiin räätälöityjä lumi- ja jäärakenteita kaikkialla, missä lunta ja jäätä on tarjolla.

Tietotaitomme perustuu vankkaan kokemukseen, joka on tullut useiden projektien toteuttamisen myötä niin ulkomailla, mm. Yhdysvalloissa ja Japanissa, kuin Suomessakin.

Snowhown kotipaikka on Oulu, yliopistokaupunki, jossa tehdään mm. korkean tason lumitutkimusta. Yritys on perustettu 1997. Jo perustamisvaiheessa tiimille oli karttunut kokemusta mm. Kemin lumilinnan rakentamisesta sekä lumi- ja jäätutkimuksesta.

Snowhow on ollut mukana kehittämässä lumi- ja jäärakentamisen tutkimusta ja normitusta sekä lumirakentamisen tekniikoita jo vuosikymmenten ajan. Meiltä löytyy lumi- ja jäärakentamisen osaaminen upeiden ja innovatiivisten teosten suunnittelemiseksi sekä rakenteiden parhaan mahdollisen laadun tavoittamiseksi.

Olemme kehittäneet Lumiterapia-toimintakonseptin, joka soveltuu monipuolisesti erilaisille ryhmille, kuten esimerkiksi nuorille, koululaisille ja liikuntarajoitteisille. Siinä ryhmät rakentavat meidän ohjaamanamme pienimuotoisia lumiveistoksia ja rakenteita valitun teeman mukaisesti. Lumiterapia on ollut erittäin suosittua ja intohimoa herättävää talvista toimintaa.

Seppo Mäkinen, DI, rakennustekniikka

Seppo on tehnyt lumi- ja jäärakentamisen tutkimustyötä ja rakentanut kokeellisia lumirakennuksia, joissa teoriat ja laskelmat on testattu käytännössä. Hän on kehittänyt lumirakentamista mallintavia tietokoneohjelmia sekä kehittänyt menetelmiä lumirakennusten lujuus- ja muodonmuutosmittauksia varten. Hänen tutkimusraporttejaan on julkaistu Oulun yliopistossa.

Seppo on rakentanut ja suunnitellut yhteistyössä taiteilijoiden kanssa monitaiteellisia installaatioita useista materiaaleista, mukaanlukien muovi, lasikuitu, puu, teräs ja kierrätysmateriaalit sekä tehnyt filmaus- ja valokuvausprojekteihin lavastuspalveluita (Set Builder).

SAIKA Design, Mikko Kanninen, arkkitehti ja Tiina Sainila, arkkitehti SAFA

SAIKA design on innovatiiviseen arkkitehtisuunnitteluun ja designiin keskittynyt yritys, joka tarjoaa yksilöllistä suunnittelua ja luovia ratkaisuja yksityisasiakkaille, yrityksille ja muille toimijoille.